4shared

Nintendo Switch Firmware Updates

Nintendo Switch Firmware Updates

Firmware 7.0.0 / 7.0.1

UPDATE 23-01-19 Nintendo Switch firmware update 7.0 wordt binnenkort uitgerold. Aangeraden wordt om niet te updaten totdat duidelijk is wat deze firmware doet.

UPDATE 29-01-19 De update is vandaag uitgerold en zoals verwacht heeft Nintendo veel veranderingen aangebracht ten nadele voor het gebruik van custom firmware.

Momenteel is geen enkele custom firmware werkend op de laatste update. Naar verwachting is de 7.0 firmware met 2 weken wel geschikt voor custom firmware. Advies is dan ook om niet de update te doen als je gebruik wilt (blijven) maken van custom firmware.
Meer info volgt…

UPDATE 22-02-2019 De laatste Switch firmware 7.0.1 is door Atmosphere volledig gekraakt. Het duurt nu niet lang meer voordat andere zaken zoals sigpatches, payloads en homebrew tools ook compatible zijn met 7.0.1. Atmosphere is momenteel nog de enige custom firmware die ervoor gebruikt kan worden.

01-03-19 Signature patches en payloads zijn geupdate voor 7.0.1. Nu is het alleen nog even wachten op een update van de game installatie software, dat zal hopelijk niet lang meer duren.

Downgraden: Is er geupdate naar 7.0.0 maar heb je eerder een NAND backup gemaakt van een oudere firmware, dan is het mogelijk om te downgraden. 

De laatste console update info kun je checken via deze website.

Firmware 6.2.0

UPDATE 20-11-18 Firmware 6.2.0 is door Nintendo uitgerolt. NIET updaten aangezien alle custom firmware versies er momenteel niet mee opstarten

De update zorgt ervoor dat custom firmwares zoals ReiNX, Atmosphere en Team Xecuters SX OS niet meer opstart. De Recovery mode daarentegen die nodig is om een payload te injecteren is wel volledig werkend. Er wordt momenteel gewerkt aan een oplossing

Oorzaak zou een verandering zijn in de manier waarop de Switch bepaalde keys genereert die gebruikt worden door elke custom firmware. De oplossing voor dit probleem zal naar verwachting niet al te lang duren.

UPDATE 06-12-2018 De firmware 6.2.0 is nu ook volledig te gebruiken voor custom firmware.

468 ad

error: Content is protected !!