4shared

Nintendo Switch Firmware Updates

Nintendo Switch Firmware Updates

Firmware 9.0.0 / 9.0.1

UPDATE 10-09-19 De 9.0.0 firmware is vandaag uitgerold en net zoals de voorganger is er geen enkele custom firmware compatible. Het is afwachten totdat de custom firmware van Atmosphere een update krijgt.


2 belangrijke veranderingen:
– De game cart reader/controller is geupdate. Gevolg: EmuNAND gebruikers die de originele firmware van de Switch geupdate (stocknand) hebben máár niet de custom firmware (EmuNAND), kunnen geen gebruik meer maken van game cartridges via de custom firmware. Het gamecard slot werkt wel via de originele firmware. Vanzelfsprekend; om dit weer aan beide kanten te laten werken moet de firmware ook aan beide kanten geupdate worden.

– Een andere wijziging in de update heeft de manier veranderd waarop de joycon controller toetsen reageren op homebrew software die met een bepaalde programmeertaal zijn geschreven. Veel van deze software zou dus ook geupdate/herschreven moeten worden. Voor nu is dat nog niet nodig omdat Atmosphere er een fix voor heeft gevonden. 

UPDATE 16-09-19De custom firmware van Atmosphere is inmiddels geupdate en werkend onder 9.0.0 en 9.0.1 

 

Firmware 8.1.0 

UPDATE 18-06-19 De 8.1.0 firmware is vandaag uitgerold en net zoals de voorganger is er geen enkele custom firmware compatible. Het is afwachten totdat de custom firmwares van Atmosphere en ReiNX een update krijgen.

UPDATE 20-06-19 Atmosphere heeft vandaag zijn custom firmware geupdate voor 8.1.0 support, we hebben hem ook even getest en geen problemen ondervonden.
Het is echter geen noodzaak om te updaten naar 8.1.0, dus staat jouw Switch op een lagere firmware dan vooral niet updaten. Ervaring leert dat het altijd even duurt voordat het hele pakket goed werkend is met een nieuwe firmware.

 

Firmware 8.0.0 / 8.0.1

UPDATE 16-04-19 De 8.0.0 firmware is vandaag uitgerold en net zoals de voorganger is er geen enkele custom firmware compatible. Het is afwachten totdat de custom firmwares van Atmosphere en ReiNX een update krijgen.

UPDATE 20-04-19 Atmosphere heeft vandaag verrassend snel zijn custom firmware geupdate voor 8.0.0 support. En daarmee is de belangrijkste stap weer gezet. Echter is dit nog geen aanrader om meteen te updaten naar 8.0.0. Voor het spelen de nieuwste games is firmware 6.2.0 nog steeds voldoende.

UPDATE 27-04-2019 Momenteel is alles werkend

 

Firmware 7.0.0 / 7.0.1

UPDATE 23-01-19 Nintendo Switch firmware update 7.0 wordt binnenkort uitgerold. Aangeraden wordt om niet te updaten totdat duidelijk is wat deze firmware doet.

UPDATE 29-01-19 De update is vandaag uitgerold en zoals verwacht heeft Nintendo veel veranderingen aangebracht ten nadele voor het gebruik van custom firmware.

Momenteel is geen enkele custom firmware werkend op de laatste update. Naar verwachting is de 7.0 firmware met 2 weken wel geschikt voor custom firmware. Advies is dan ook om niet de update te doen als je gebruik wilt (blijven) maken van custom firmware.
Meer info volgt…

UPDATE 22-02-2019 De laatste Switch firmware 7.0.1 is door Atmosphere volledig gekraakt. Het duurt nu niet lang meer voordat andere zaken zoals sigpatches, payloads en homebrew tools ook compatible zijn met 7.0.1.

28-03-19 Atmosphere 0.8.6 en ReiNX 2.1 zijn nu beide goed werkend met firmware 7.0.1. Voor installatie van de games (NSP 's) wordt Goldleaf v0.5 aangeraden of Lithium. 

Downgraden: Is er geupdate naar 7.0.1 maar heb je eerder een NAND backup gemaakt van een oudere firmware, dan is het mogelijk om te downgraden. 

De laatste console update info kun je checken via deze website.

Firmware 6.2.0

UPDATE 20-11-18 Firmware 6.2.0 is door Nintendo uitgerolt. NIET updaten aangezien alle custom firmware versies er momenteel niet mee opstarten

De update zorgt ervoor dat custom firmwares zoals ReiNX, Atmosphere en Team Xecuters SX OS niet meer opstart. De Recovery mode daarentegen die nodig is om een payload te injecteren is wel volledig werkend. Er wordt momenteel gewerkt aan een oplossing

Oorzaak zou een verandering zijn in de manier waarop de Switch bepaalde keys genereert die gebruikt worden door elke custom firmware. De oplossing voor dit probleem zal naar verwachting niet al te lang duren.

UPDATE 06-12-2018 De firmware 6.2.0 is nu ook volledig te gebruiken voor custom firmware.

468 ad

error: Content is protected !!