4shared

Sony patched 4.66 spoofers, geen PSN toegang meer.

Sony patched 4.66 spoofers, geen PSN toegang meer.

Zoals een aantal van jullie al opgemerkt hebben is PSN op dit moment niet meer toegankelijk als de CFW gespoofed is naar 4.66. Dit geldt voor alle CFW's die niet met de 4.66 keys gemaakt zijn, dus ook Rogero 4.55 en Rebug 4.65.2. Een PS3 die draait op een firmware van Habib 4.66 – Darknet 4.66 of Ferrox 4.66 kunnen nog wel gewoon gebruik maken van PSN.

Sony heeft een aantal aanpassingen gedaan op de PSN servers wat nu voor de connectie error zorgt: “cell ssl connect handshake error/cell ssl certificate verification failed” Dit zal vermoedelijk geen opzet geweest zijn om CFW spoofers te patchen voor online toegang maar eerder een veiligheidsmaatregel voor het PSN netwerk. De foutcode die je tegenkomt is (80710A06)

Het is nu even wachten op een update van de spoofers die hopelijk daarna wel overweg kunnen met het nieuwe PSN protocol. Zodra er meer informatie is of een fix/update zal deze post geupdate worden. Ga dus aub niet mailen/bellen/appen voor meer info.

De oplossing voor de mensen die niet een paar dagen zonder PSN kunnen leven is dus updaten naar een 4.66 CFW. Let wel op dat wij hier geen support op geven en de voorkeur geven aan geduld 😉

CCAPI
Omdat CCAPI niet werkt onder 4.66 CFW's  heeft de maker van de RTE tool zijn programma geupdate naar CCAPI 2.60 (rev2). Online games modden is nu weer mogelijk als de PS3 op een 4.66 CFW draait.

Download CCAPI 2.60 Rev2

UPDATE (21-02-15)
inmiddels is bekend dat inderdaad de oude SSL protocol veranderd is naar het nieuwe TLS protocol waardoor de spoofers niet meer werken, deze zijn gebaseerd op SSL. Het zal niet lang meer duren voordat er aangepaste spoofers beschikbaar zijn.

UPDATE 2 (23-02-15) Spoof voor Rebug REX 4.65.2
Er is nu een werkende 4.66 spoof beschikbaar voor Rebug 4.65.2 REX (CEX) waarmee je weer online kunt. Hij zou ook moeten werken op Rebug 4.65.2 DEX maar daar worden veel problemen over gemeld dus gebruik deze voorlopig alleen voor de REX versie. Óp naar de volgende cfw..more spoofers to come! 

How to install

  • Zet Rebug op “normal” mode via de toolbox (dus unspoofed)
  • Plaats de gedownloade 4.66 spoof op een FAT32 usb stick en installeer via install package files.
  • Start de spoofer, kies de versie van de CFW en klik op enable om de spoof te activeren (disable voor deactivatie)
  • Kies tenslotte ja voor een reboot en hard reboot. De PS3 is nu gespoofed naar 4.66 
  • Enjoy PSN!

Download spoof 4.66 v2 n/a

UPDATE 3 (24-02-15) Sony brengt firmware 4.70 uit
Het zat eraan te komen en hiermee is update 2 overbodig geworden en wordt het weer wachten op een 4.70 spoof/CFW. 

468 ad

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


error: Content is protected !!