4shared

PlayStation Classic Ombouwen

Laatst aangepast:

De PlayStation 1 of PSX zal vooral bekend zijn onder de wat oudere gamers onder ons en werd met name een groot succes doordat deze in 1996 via een modchip omgebouwd kon worden.
De 5 draads modchip zorgde ervoor dat gebrande games op een CD-R afgespeeld kon worden. Maar minstens zo belangrijk; hij maakte de console regio vrij. Ineens werd het ook mogelijk om originele en gekopieërde import games af te spelen. Men hoefde daardoor geen Japanse/USA consoles meer te importeren om de exclusieve titels te spelen.
Anno 2019 is de PlayStation Classic ombouwen vanwege een regio beperking niet nodig, de console is immers al regio vrij.

Nintendo bracht al eerder de mini SNES en NES uit en Sony heeft nu ook geantwoord met de compacte PlayStation Classic. Deze “retro” console heeft een 720P HDMI aansluiting en sluit je aan via een Micro USB kabel op een USB voedingsbron zoals een telefoon adapter of de USB poort van je TV of PC. Er staan standaard 20 games en er is geen mogelijkheid om dit uit te breiden. Althans tot voor kort…

 

RetroArch
Een maand na de release datum zijn hackers erin geslaagd om het besturingssysteem te patchen en werd het mogelijk om andere software te installeren waaronder de populaire emulator RetroArch.
Voor degenen die niet bekend zijn met emulators: emuleren is eigenlijk het nabootsen van een ander (ouder) Operating System. RetroArch is multi emulator software waarin je kunt schakelen tussen diverse cores.  Elke core vertegenwoordigd een console emulator zoals de SNES, Nintendo 64, Sega Megadrive en veel veel meer (in totaal 91 cores!). 
RetroArch maakt het mogelijk om een multi console platform te maken van de PlayStation Classic.
RetroArch biedt ook de optie om de games in 16:9 full screen te renderen wat een mooie feature is als je de PS1 games via RetroArch afspeelt. De standaard weergave van PS1 games via de PS Classic is 4:3.  

 

PS Classic Game collectie uitbreiden
De 20 PS1 games die standaard op de PlayStation Classic te vinden zijn vertegenwoordigen natuurlijk maar een fractie van de mooie herinneringen uit die tijd. Dat is ook precies de reden dat de verkopen wat tegenvallen. Naast RetroArch heeft het Bleemsync team ervoor gezorgd dat die collectie uitgebreid kan worden met andere PS1 titels die je er zelf graag bij wilt hebben. Je kunt nu al die missende toppers toevoegen zoals Doom – de Tombraider reeks – Crash – Castlevania – Resident Evil enz. Elke game die je toevoegt wordt netjes weergegeven in de carousel naast de 20 standaard games. Overigens draait niet elke PS1 game zonder problemen maar dat is een kwestie van tijd.

Je kunt je bestaande originele collectie PS1 games op cd kopiëren naar harde schijf met vrijwel elke brand programma zoals Nero of het gratis IMGburn. Daarbij wordt een .BIN en .CUE bestand aangemaakt, deze kun je importeren naar de USB flash drive die op de PS Classic is aangesloten. Als je games van internet download zijn dat meestal ook BIN en CUE files of een PBP bestand. 

Welke games wel of niet werken kun je op Wiki bekijken.

 

Welke modellen zijn geschikt 

Elk model wat momenteel in de winkel ligt is geschikt. We leveren ze ook compleet met alle benodigdheden, instructies en zijn plug 'n play. Via de Sale pagina kun je hem bestellen.

Hoe werkt het na de ombouw

De PlayStation Classic heeft 2 USB poorten waarop de controllers aangesloten worden. Poort 2 wordt nu gebruikt voor een flash drive of harde schijf waarop de software en games komen te staan die je zelf toevoegt. Om 2 controllers te kunnen gebruiken dien je een USB HUB aan te sluiten op poort 1.
De USB poorten op de PS Classic voorzien aangesloten apparaten van slechts 100mA, dat is voor de meeste USB sticks of USB powered harde schijven te weinig. Daarom voeren we een kleine modificatie uit op het moederbord waardoor USB poort 2 van meer stroom voorzien wordt en levert daardoor ongeveer 1.5A. Nu kun je vrijwel elke harde schijf of USB stick gebruiken. Ter indicatie: op een 64Gb USB stick kun je rond de 100 games installeren.

Benodigdheden om de spellen naar de PS Classic te kopiëren:

Games toevoegen is een fluitje van een cent! Sluit het opslag medium aan op de PC/Laptop en kopieer het spel wat je erbij wilt hebben naar de folder “transfer”. Het spel zelf moet een image bestand zijn (.bin/.cue of IMG etc.. Sluit vervolgens de opslag weer aan op USB poort 2 van de PS Classic (of de OTG adapter), start de console en met een paar tellen is de nieuwe content toegevoegd aan de collectie.

 

Mogelijkheden na ombouw

  • PS1 games afspelen vanaf USB flashdrives/HDD
  • Diverse emulators gebruiken via RetroArch (bv. SNES, N64, Sega Megadrive, GBA etc..) 
  • Thema's toevoegen
  • Andere controllers aansluiten (bedraad PS3/PS4 onder RetroArch)
  • Gebruik draadloos een PS3 of PS4 controller via de 8Bitdo adapter 

 

Wat neemt u mee bij een afspraak

  • Alleen de PS Classic console is voldoende. 
  • Eventueel een USB stick of harde schijf met voeding. 

Tijdsduur
Ongeveer 30 minuten

 

Kosten door ons laten installeren

Installatie software + USB poort modificatie € 35,- (zelf USB stick aanleveren)
Installatie software + USB poort modificatie + 64GB SD kaart inclusief USB adapter € 55,-
Installatie software + USB poort modificatie + 128GB SD kaart inclusief USB adapter € 75,-
Optioneel: OTG adapter waarmee je beide controller poorten kunt blijven gebruiken voor de controllers € 7,50

– We maken gebruik van A-merken SD kaarten zoals Sandisk of Samsung.

Bluetooth adapter
Wil je een draadloze PS3 of PS4 controller aansluiten? Dat kan met de 8Bitdo Bluetooth adapter.
Deze leveren we voor € 22,00 en kan ook los besteld worden via de webshop

 

 

 

 

 

 


error: Content is protected !!