4shared

360 Squirt: Dual Nand (niet meer leverbaar)

Het is niet mogelijk om met een RGH/JTAG omgebouwde Xbox op Live te gaan, althans de toegang is er wel maar van zeer korte duur zou je inloggen.

De veranderingen die in het dashboard zijn gemaakt worden ook gezien door de Live servers waarna er meestal binnen een paar uur een ban volgt. Om dat te voorkomen blokkeren wij bij RGH ombouw het XbLive dns adres via een meegeïnstalleerd programma en kan de Xbox ook niet meer “gezien” worden. Er is echter nog wel steeds internet toegang voor system link netwerken of Freestyle dash. Covers en box art van games en titel updates kunnen gewoon gedownload worden via FSD of Aurora.

 

Hoe werkt het?
Om met een RGH/JTAG Xbox toch gebruik te kunnen maken van Xbox Live is er een oplossing bedacht in de vorm van een extra nand flash geheugen. Dit stukje hardware zorgt ervoor dat de Xbox een extra NAND systeem geheugen krijgt waarmee het mogelijk wordt om naast de RGH bewerkte dashboard kernel (Freeboot) ook nog de originele dashboard kernel te starten. 

Op de Squirt nand komt de RGH te staan, en op de NAND van de Xbox staat het originele dashboard. Je kunt vervolgens schakelen tussen omgebouwde en originele modus (dual boot) via de controller sync button aan de voorkant van de Xbox. De sync button kan ook nog steeds gebruikt worden om de controllers te synchroniseren.

 

Xbox Live safe…?
In originele mode is online gamen op Xbox Live met een origineel spel weer mogelijk en zou je eventueel ook nog met backups gebrand op DVD+R DL kunnen spelen. Maar dan zou de DVD drive naast de RGH ombouw ook geflashed moeten zijn met iXtreme LT 3.0. Dit laatste betekent overigens wel dat je een risico gaat lopen op een XbLive ban. Het meest veilige is dus om de DVD drive origineel te laten en alleen met originele games op Live te gaan.

Gebruik je de originele kant zoals hij bedoeld is, dus voor het spelen van originele games op Xbox Live dan is het gegarandeerd net zo veilig als bij een retail Xbox. Neem ook geen risico's met profielen en hou ze gescheiden van elkaar. Dus gebruik géén profiel op XBLive die je ook voor de RGH kant gebruikt hebt, er wordt namelijk data toegevoegd aan het profiel d.m.v. het homebrew programma wat er gebruikt is. (bv. Xexmenu/FSD/emulators) Dit plakt aan je profiel en is zichtbaar voor Microsoft. Hou je je aan die regels dan is het safe. Dit wordt ook bevestigd door het feit dat na een kleine 3 jaar inbouwen van de dual nand er nog steeds geen enkele ban melding geweest is van onze klanten.

 

Mod Menus
Er is nogal wat onduidelijkheid over wat je nou moet doen als je games met modmenus wilt spelen, het antwoord is simpel: een dual nand als de Squirt kun je er niet voor gebruiken aangezien je via de retail nand van de Xbox alleen maar originele games kunt spelen. Je zou de game dus moeten spelen via de RGH nand (Squirt) waarmee je vrijwel direkt gebanned wordt en daarmee de dual nand toevoeging ook geen toegevoegde waarde meer heeft.

Wil je toch online die gemodde games gebruiken dan heb je genoeg aan alleen RGH en zul je op zoek moeten naar een (betaalde of gratis) stealth server waarmee je minder snel gebanned wordt op Xbox Live. Daarvan is genoeg te vinden als je even Googled. Ook daarmee loop je trouwens het risico om vroeg of laat gebanned te worden, om een ban ongedaan te maken is een andere KV (keyvault) nodig..ook die worden links en rechts verkocht voor de de 10-15 euro.

 

Welk model Xbox is geschikt?

  • Xbox Phat Falcon
  • Xbox Phat Jasper 16Mb
  • Xbox Slim Trinity 4Gb en 250Gb 
  • Xbox Slim Corona 250Gb
  • Xbox E Super Slim 250Gb

Een Phat Xbox die al eerder met RGH 1 omgebouwd is zal eerst weer origineel gemaakt moeten worden en daarna geupdate naar het laatste dashboard.. Dit betekent dus dat de RGH ombouw in de eerste instantie ongedaan gemaakt moet worden voordat je het als een dual nand Xbox kunt gebruiken. Dit is de uitzondering voor als je Xbox reeds RGH omgebouwd is maar je alsnog dubbele kosten hebt omdat de RGH ook opnieuw gedaan moet worden. Is de Xbox met RGH 2 omgebouwd dan kan er meteen een dual nand bijgeplaatst worden mits de RGH chip geschikt is daarvoor.

Je denkt dat je Xbox ook RGH 1 is maar twijfelt? Neem even contact op dan wordt het binnen een minuut duidelijk.

 


error: Content is protected !!