RGH & JTAG Handleidingen
RGH & JTAG handleidingen
Op deze pagina staan een aantal uitgebreide handleidingen die je helpen na RGH ombouw van de Xbox. Ze zijn zoveel mogelijk in Jip en Janneke taal geschreven zodat het hopelijk voor iedereen goed te volgen is. Zie je een handleiding er niet tussen staan; kijk dan ook eens op de bijgeleverde DVD voor het totale aanbod.
Onderwerpen die besproken worden
- Opzetten van LiNK: een system link netwerk van Freestyle Dash 3 (FSD)
- Updaten DLC en XBLA database files met XM360
- Stream Xbox 360 games via samba share
LiNK instellen op Freestyle Dash
Om met JTAG\RGH online te kunnen gamen tegen andere RGH en JTAG gebruikers, heb je FSD 3 en LiNK nodig. LiNK is een onderdeel van FSD 3 en hét alternatief voor Xbox Live. Xbox Live kun je niet gebruiken tenzij jouw Xbox voorzien is van de Dual NAND uitbreiding. In deze handleiding gaan we uit van een Xbox zonder Dual NAND.
Freestyle 3 en LiNK zijn al voor je geïnstalleerd bij de JTAG\RGH hack. Het proces van inrichten tot succesvol gebruik van LiNK is niet vreselijk ingewikkeld, maar vergt enig geduld en vooral een aantal welgekozen instellingen.
Alhoewel onderstaande volgorde willekeurig gekozen is, zal het voor de meeste mensen de logische route naar succes zijn:
[icon name=”icon-double-angle-right”] Update Freestyle 3 op de Xbox, indien nodig.
[icon name=”icon-double-angle-right”] Instellen van Portforwarding voor 2 TCP\UDP poorten, waarover het verkeer zal lopen.
[icon name=”icon-double-angle-right”] Geef de Xbox een vast adres (statisch ip-adres) in het thuisnetwerk .
[icon name=”icon-double-angle-right”] Maak een account bij JQE360.COM aan en voer deze gegevens in bij FSD3.
[icon name=”icon-double-angle-right”] Zorg dat de gamepaths in FSD 3 op orde zijn en download per spel de laatste updates.
[icon name=”icon-double-angle-right”] En tenslotte het leukste deel: ga voor de eerste keer online via LiNK vanuit een multi player game.
Stap 1
Controleer op updates van FSD
Verander de skin van FSD naar de default skin mocht je een custom skin geselecteerd hebben. Hiermee voorkom je vastlopen en eventuele compatibiliteits problemen met de geupdate versie.
Oude FSD vervangen Staat er een FSD versie op van 2.2 of ouder dan kan hij niet automatisch gedownload/geupdate worden naar FSD3. Een verse install is dan vereist waarbij je overigens de gehele oude database kwijt raakt (cover art, instellingen etc.) Games en andere content worden niet verwijderd.
De laatste FSD3 revisie en Xexmenu kun je bij RGH downloads vinden.
Als je de oude FSD vervangt zorg dan dat je met Dashlaunch een nieuw pad instelt naar de locatie van de nieuwe FSD3 folder. Op die manier start FSD weer automatisch op bij het aanzetten van de Xbox. Een andere methode is om de FSD3 folder dezelfde naam te geven als de oude versie. De oude wel verwijderen uiteraard! Dit kun je het beste doen via Xexmenu.
Meestal zal FSD al up-to-date zijn en is geen verdere actie nodig. Gebruik je al FSD3, dan kun je automatisch updaten via het dashboard zelf.
- Ga naar General Settings
- kies links voor Updates en laat de Xbox zoeken naar beschikbare updates.
- Installeer alle beschikbare updates onder Dash, Skin en Plugin updates.
- De installer zal je na installatie vragen om een reboot van het systeem.
Stap 2
Instellen van Portforwarding op de router
LiNK is alleen mogelijk als het data-verkeer van de Xbox naar het Internet toe kan en weer terug. Dat verkeer wordt normaal gesproken geblokkeerd door de internet router. Gelukkig kunnen alle moderne routers van Ziggo, XS4ALL, UPC etc. dusdanig ingesteld worden dat jij zelf kunt bepalen welk verkeer in en uit mag en naar welk apparaat op het netwerk. In ons geval de Xbox. Enige voorwaarde is dat de router UPnP compatible is, zodat apparaten op het netwerk elkaar makkelijk kunnen vinden zonder ingewikkelde instellingen.
In het voorbeeld laten we zien hoe het portforwarding proces op een Fritz! Box 7170 kan worden ingesteld. Log in op de router via een Internet browser. Weet je dat http adres niet (meer)? Dan moet je eerst de standaard internet gateway achterhalen.
- Ga op jouw PC naar Start\Uitvoeren en type CMD en druk op enter.
- Typ in de DOS-box: ipconfig en druk op enter.
- Zoek de eigenschappen van de LAN-verbinding op (Ethernet of wifi).
- Noteer de gateway, subnetmask en het ip-nummer, dat komt later van pas bij punt 4).
Open de Internet browser en type het gatewayadres in (dit verschilt per router), in ons voorbeeld: http://192.168.170.1. De login pagina van de router verschijnt en vraagt om een gebruikersnaam en wachtwoord (vaak default admin\admin)
Zoek de sectie op waarin portforwarding kan worden ingesteld, dat verschilt per router. Soms staat het met naam vermeld, soms onder network, advanced etc. Zoek via Google op jouw type router.
- Zet het gebruik van UPnP aan, mocht dat instelbaar zijn en standaard uit staan
- Kies 2 vrije poortnummers (niet in gebruik bij andere Windows programma’s), zoals TCP\UDP 3071\3072 of TCP\UDP 3078\5043 in ons voorbeeld. Bepaal welke poort gebruikt gaat worden voor LiNK Data en welke voor LiNK broadcast. De range maakt niet uit.
- Ga naar de pagina waar je Port Forwarding kunt invoeren. Op sommige routers kun je poort xxxx voor zowel TCP\UDP in 1 keer vastleggen, ander routers staan alleen gescheiden invoer van TCP of UDP toe. Dit zal er ruwweg zoals hieronder uitzien:
- Kies voor ‘overige applicaties’, geef de portforwarding een zelfgekozen, herkenbare naam (LiNK data of Xbox data etc.), kies protocol TCP\UDP (of apart), stel de forwarding in van bijv. 3078 tot 3078 en wijs ofwel een apparaat naam aan (Xbox) of het huidige ip-nummer van jouw Xbox. Misschien wil je het apparaat een ander ip-adres geven op jouw thuisnetwerk.
- Herhaal de acties zodat je zowel voor TCP als UDP twee poorten met hetzelfde nummer hebt geconfigureerd. Het resultaat lijkt dan zoals het plaatje hiernaast (TCP en UDP apart ingevoerd).
Stap 3
Geef de Xbox een vast ip-adres (in de router of Xbox)
Mocht je de Xbox al op internet hebben aangesloten via ethernet of wifi, dan kun je het huidige ip-nummer zien op de Xbox door FSD te starten. Het ip-nummer staat dan links onderin.
In veel routers kun je het ip-nummer voor de Xbox ook vast instellen en een apparaat naam aan dat adres verbinden, zoals in het voorbeeld hierboven. De Xbox behoudt dan altijd zijn vaste ip-nummer. Daar zorgt de internet router voor.
Mocht je het ip-nummer niet via de router kunnen of willen vastzetten, dan zul je dat via de Xbox moeten doen. De netwerk gegevens die je in FSD ziet kun je ook vanuit het reguliere Xbox menu (guide knop van de controller) terugvinden onder:
- Settings > System
- Network Settings\available networks (wifi\ethernet)
- Configure Network\basis settings.
- Kies Edit IP Settings\Manual om zelf een ip-adres vast te leggen.
De eerder opgeschreven gegevens van de gateway en het subnetmask komen dan van pas. Leg als ip-nummer een vrij adres vast, zoals gebruikt in de router bij de Portforwarding.
Stap 4
Vastleggen JQE360.COM gegevens in FSD3
Meld je aan via www.jqe360.com aan en maak een account aan. Na het valideren van de welkomstmail ben je geregistreerd en kun je gebruik maken van LiNK op de Xbox en via de website jqe360 op internet.
Vul de gebruikersnaam en het zelfgekozen wachtwoord in onder General Settings, JQE360.COM.
Let op alleen het invullen van de gegevens is nog niet genoeg om online te kunnen spelen. Vul na het vastleggen van de gegevens op de knop [Link Console to JQE360]. Dit koppelt jouw Xbox en jouw account aan elkaar. Wacht op de boodschap:
succesfully configured connection to server.
Ga terug naar het hoofdmenu en ga naar Plugin Settings\F3Plugin. Zorg dat deze vinkjes aan staan (voor zover die niet al aan zijn):
- zet [enable LiNK to always] aan
- zet [enable UPNP for port mapping] aan
- vul bij [Data Port en Broadcast Port] elk een uniek (niet door een ander Windows gebruikt proces) poortnummer in, zoals eerder bij stap 2, punt 4 ingevoerd.
- Klik op de Test knop om de verbinding te testen.
Als je alles goed hebt ingesteld, zullen alle tests slagen:
- UPnP status
- Data Port Status (zowel TCP als UDP)
- Broadcast Port status
- JQE360 authentication status
Geeft 1 of meer testjes een FAILED boodschap, noteer dan wat die is. Loop de instellingen waar nodig na. Pas deze aan en herhaal de test.
Er zijn nog twee instellingen die juist ingesteld moeten zijn: (Bij Consolehacks omgebouwd dan staan deze instellingen al goed, ga dan verder naar stap 5)
- DevLink (disabled) [icon name=”icon-arrow-right”] staat meestal al goed
- PINGPATCH (enabled) [icon name=”icon-arrow-right”] zal soms handmatig enabled moeten worden
Deze instellingen staan in het tekstbestand launch.ini die meestal te vinden is op het flash geheugen. Het flash geheugen is wegens de kwetsbaarheid niet standaard toegankelijk en zal eerst in General Settings aangevinkt moeten worden. In de map hdd1\Homebrew\dashlaunch\ kun je het programma Dashlaunch opstarten en de instellingen eventueel wijzigen. Zorg er dan wel voor dat je de launch.ini op dezelfde locatie saved om geen dubbele launch.ini bestand te krijgen.
Andere methode: Heb je de Xbox aangesloten via wifi of een ethernetkabel, dan kun je met de Windows Verkenner naar de Xbox browsen om het bestand te openen en te editen met notepad.exe. Maak altijd eerst een backup van het bestand op de PC.
Stap 5
Game paths instellen en updates downloaden
Waarschijnlijk is dit bij ombouwen al gedaan en staan de paden naar de game directories automatisch goed. Anders zul je zelf game paden moeten aanmaken.
Instellen doe je als volgt:
- Ga naar Setup menu
- Kies Settings
- Kies Contents Settings
- Kies Manage game paths. (zie ook de FSD handleiding)
We gaan nu titel updates van een game downloaden:
- Verlaat het menu.
- Ga naar de gamelijst (coverflow) in FSD.
- Wijs een game aan die compatible is met LiNK (!).
- Druk op Y voor game opties.
- Ga vervolgens naar Manage Title Updates. Sla deze stap niet over!
Druk op Y om de updates te downloaden. Uiteraard dient de Xbox aangesloten te zijn op het thuisnetwerk. Het updaten kan even duren, afhankelijk van de hoeveelheid updates. De eerste keer zul je alle beschikbare updates moeten downloaden. De progressie kun je onderin het venster volgen, zolang er http staat en je cijfers ziet bewegen loopt de download nog.
Als de updates zijn gedownload, heb je 1 of meer regels in het update scherm. Maak 1 regel actief door deze te selecteren. Meestal zul je willen kiezen voor de regel met het hoogste updatenummer (1 = laag, 10 = hoog). Een actieve regel is te herkennen aan het groene kruis in het Xbox logo en een lichte highlight kleur.
Let op de meest recente update is niet automatisch de beste. Er kunnen – vooral net na uitkomen – kleine bugjes in zitten. Onthoud ook dat om te kunnen multiplayen alle deelnemers in hetzelfde spel exact dezelfde actieve update moeten hebben én de maps.
Stap 6
let’s play!
Dan nu het leuke deel: LiNK Up!
Start de game via FSD zoals je gewend bent en wacht totdat het spel gestart is, kies een profiel als je nog niet ingelogd was.
Ben je in het bezet van een dual nand Xbox, gebruik dan geen Xbox Live profiel om een ban van je Xbox te voorkomen!
Kies voor system link, deze optie is te selecteren als het spel voldoet aan de regels en jij alles juist hebt ingeregeld. Onder deze functie zit een menu dat je nog niet kent, maar vanaf nu vaak zal gebruiken.
Het menu kent 3 tabs:
- Current Room
- Lobby
- Settings
Ook zie je hier welk actieve update jij geselecteerd hebt voor deze game.
Lobby – de Lobby laat alle beschikbare kamers zien voor het gekozen spel en het huidige aantal spelers per kamer. Met de knop A kun je een kamer in gaan om te zien welke spelers zich er nog meer in bevinden. Er zijn Public Rooms, waar iedereen ongehinderd toegang tot heeft en Private rooms. In laatstgenoemde kan een wachtwoord verplicht zijn om binnen te treden. Je kunt zelf privé kamers maken en spelers uitnodigen, bannen etc.
Current Room – dit laat de kamer zien, waar je voor gekozen hebt en welke spelers zich daar al in bevinden. Met de blauwe X knop kun je op elk moment de lijst verversen.
Settings – deze pagina laat netwerk informatie zien en persoonlijke informatie van de ingelogde gebruiker.
Kies een kamer waarin je geïnteresseerd bent. Keer terug naar de game en zoek de multiplayer\systemlink optie of menu. Je hebt de keuze uit Join (deelnemen aan een spel die iemand anders in de kamer al gestart heeft) of Create (een spel starten waar andere deelnemers aan kunnen meedoen). Beschikbare spellen (met bijvoorbeeld de gekozen maps) zijn te kiezen uit de lijst op scherm. Je kunt ook zelf een spel starten.
Nogmaals: iedereen moet op dezelfde actieve update zitten om te kunnen deelnemen aan dat spel!
Nadat de verbinding gelegd is, zit je in het online spel. Links onderin het venster kun je zien hoeveel deelnemers er zijn.
Nog twee tips, tenslotte:
[icon name=”icon-double-angle-right”] Je kan ook inloggen via http://link.jqe360.com en naar elke gewenste kamer gaan, privé kamers maken en online gebruikers zoeken.
[icon name=”icon-double-angle-right”] Als je meer dan 1 Xbox console hebt en tegelijkertijd wil spelen via LiNK, dan heeft elke console zijn eigen jqe360.com account nodig.
*Bron en resource Feike de Jong. Edited by ConsoleHacks
Updaten DLC en XBLA met XM360
Met XM360 kun je verschillende content organiseren en op de juiste plek op de HDD van de Xbox injecteren. Het gaat dan om content als XBLA, DLC, Titel updates en game saves.
Als je een backup van een DLC download en in de juiste subfolder (!) onder Content plaatst en je start de game, dan komt het soms voor dat de extra content NIET gezien wordt door de Xbox en de extra maps, addons etc. niet in het spel te kiezen zijn.
Hiervoor kunnen meerdere redenen zijn:
[icon name=”icon-arrow-right”]De DLC staat in de verkeerde (sub)map
Een veelvoorkomende fout is dat de DLC niet in de juiste structuur geplaatst wordt. De interne HDD van Xbox heeft een zogenaamde data partitie 3 waarin DLC komt te staan. Maak je gebruik van een externe USB HDD dan zal diezelfde partitie ook handmatig aangemaakt moeten worden met een programma als USBXTAF. Meer daarover kun je lezen in de games handleiding op de bijgeleverde DVD.
Onderstaand voorbeeld geeft de juiste situatie aan voor een Xbox360 met ingebouwde harddisk:
Content locatie
[icon name=”icon-chevron-right”] hdd1/content/0000000000000000/<TITLEID>/<OFFERID>/
Save game locatie
[icon name=”icon-chevron-right”] hdd1/content/<PROFILEID>/<TITLEID>/<OFFERID>/
TITLE ID:
Elk spel heeft zijn unieke ID (hou rekening met videoformaat PAL\NTSC, regio vrij en speciale edities zoals GOTY (Game of the Year releases). Check dus of de Title ID wel overeenkomt met het spel dat je geïnstalleerd hebt. Op ABGX360 is een actuele database van alle bekende games. Check de TitleID
OFFER ID:
00000002 – Extra Content (gedownloade DLC’s, maak de map aan als deze er nog niet is)
000B0000 – Title Updates (auto updates via Title Update op Xbox vanuit browser)
Check of de DLC in de juiste folder staat en de juiste TitleID heeft.
Bijvoorbeeld COD, Black Ops 2 Uprising DLC:
[icon name=”icon-chevron-right”] Hdd1/content/0000000000000000/415608C3/00000002/335A216E95BD9……
[icon name=”icon-arrow-right”]De DLC is niet compatible met de game
Helaas. Dat is alleen op te lossen door ofwel de juiste type DLC te downloaden of het juiste type game bij de DLC die je al hebt. Dat laatste is niet echt handig als je al uren in het spel hebt zitten, diverse saved games hebt etc.
[icon name=”icon-arrow-right”]De DLC heeft een Title Update nodig
Voor de meest populaire DLC’s zijn er vrijwel altijd Title updates. Download deze via FSD:
- Ga naar Game Library
- Druk op Y
- Kies Manage Title Updates
- Klik nogmaals op Y om de Title Updates te downloaden
- Selecteer de laatste update en klik op A om deze te activeren
[icon name=”icon-arrow-right”]De DLC staat niet in de database van ABGX
Laatstgenoemde scenario komt het meeste voor en is met behulp van de homebrew tool XM360 eenvoudig op te lossen, door het volgen van de in deze handleiding beschreven procedure.
Verifieer eerst het probleem door de Xbox op te starten en vanuit Homebrew XM360 (v2.0d – laatste versie) te starten. Kies in het linker menu (via linker joystick) de optie Rescan all. Dit start een check van alle DLC’s, Title Updates en SavedGames. Kies Show DLC als dit proces klaar is.
In het tweede paneel onder Have some DLC (LB knop) worden per game alle gevonden DLC’s getoond. Sommige games, zoals Batman Arkham City of Call Of Duty hebben meerdere addons en dus meerdere regels.
- Selecteer de DLC en check allereerst of het slotje rechts open is (unlocked). Locked DLC’s (slotje is dicht) kun je sowieso niet spelen. Indien locked, unlock de DLC met de optie [Unlock DLC]. Missing en Ignored geven respectievelijk aan dat de DLC niet (meer) aanwezig is, dan wel overgeslagen wordt.
- Worden de details van de geselecteerde DLC getoond, dan is alles in orde. De DLC staat in de juiste subfolder, hoort bij het geïnstalleerde spel en moet te kiezen zijn in de game.
Wordt echter deze boodschap in blauwe letters getoond: [No matching file in the database], dan heb je een probleem en zal de DLC niet actief worden in de game. Volg de beschreven procedure om per DLC\Xbla ervoor te zorgen dat de database up-to-date is.
Oplossen missende database records
Stap 1
start een FTP-sessie of browse met de Windows Verkenner naar jouw xbox en kopieer de inhoud van de server folder binnen de map XM360 naar jouw desktop. XM360 staat normaal gesproken in de Homebrew folder. (Vanuit de Freestyle Dashboard is deze te starten met de A knop van de controller).
Kopieer de twee CSV-bestanden DLC_titles.csv en xbla_titles.csv naar de server folder op jouw desktop.
Stap 2
Open de xm360server.cfg file met notepad en zoek deze regel op:
#DEFINE_HDD1 = e:\temp\
Vervang deze regel met:
DEFINE_HDD1 = c:\Users\username\Desktop\server\
en sla het bestand weer op. Verwijder het # symbool aan het begin van de regel, anders is de wijziging niet geldig.
Stap 3
Open een administrator command prompt via Start\uitvoeren CMD, wijzig met cd: [drive] de locatie van de prompt naar de server folder.
Eenmaal beland in de root van de server folder, plak dan deze instructie in (rechtermuis op titelbalk DOS-box en paste) gevolgd door enter:
XM360server.exe /X
Dit update the xbla_titles.csv vanaf de server van XM360. Zorg dat je Internet connectie hebt en de Firewall dit verkeer toe staat. De tekst in de DOS-box laat zien dat diverse titels geupdate worden of toegevoegd. “Updating\adding [titel game]”, om de zoveel regels wordt een samenvatting getoond.
Wacht totdat het proces klaar is.
Update nu de DLC_titles.csv met deze instructie gevolgd door een enter:
XM360server.exe /D
Het updaten van de DLC_titles.csv duurt erg lang. Dit wordt o.a. veroorzaakt doordat elke song (zowel full als trial) van de game Guitar Hero een aparte databaseregel oplevert en er heel veel songs zijn. Er worden automatisch backups gemaakt van de oorspronkelijke bestanden, voor het geval er is mis gaat tijdens het updaten.
Stap 4
Kopieer de xbla_titles.csv en DLC_titles.csv terug naar de XM360 hoofdfolder (niet de server folder) op jouw xbox 360. Soms is het beter om de oorspronkelijke bestanden eerst te verwijderen en dan de nieuwe te plaatsen, het komt wel eens voor dat XM360 niet meer wil opstarten bij overschrijven.
Stap 5
Start XM360 op de Xbox en controleer of de blauwe melding nu wegblijft en de juiste details van de DLC getoond worden. Zo ja, verlaat het programma en start de game.
Problemen met licentienummers DLC
Als DLC maps in een spel niet verschijnen kun je met 360 content manager controleren of de licentiecodes correct zijn.
Start 360 content manager, blader naar hdd1 en selecteer een DLC die niet wil verschijnen in de bonus map lijst in het spel. Die staan onder Content\0000000000000000.
Controleer het licentienummer, naast Media ID. Dat kan zijn: FFFFFFFFF-00000001-0000000001.
Selecteer dan een map die wél verschijnt, deze zou deze code kunnen hebben: FFFFFFFF-000000010-00000001.
Wijzig de licentiecode met een hex editor. Upload het bestand naar de Xbox.
De map zou daarna in het spel moeten verschijnen.
Zie: Content Manager
*Bron en resource Feike de Jong. Edited by ConsoleHacks
Stream games over een samba share
In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je content vanaf een PC of NAS kunt streamen naar de Xbox met Freestyle dash en de ConnectX plugin. Deze methode werkt overigens niet altijd optimaal doordat zwaardere games met veel full motion video’s vaak een langere laadtijd hebben en af en toe zullen vast lopen.
Andere issues waardoor een game niet goed kan afspelen
- Exiso rips die bestaan uit veel kleine losse bestanden, Omzetten naar GOD werkt dan mogelijk beter.
- Xbla games werken niet altijd.
- Een zwaar gebruikt netwerk icm een goedkope router.
- GOD formaat, omzetten naar een Exiso rip werkt mogelijk beter.
Het is aan te raden een bedraad netwerk te gebruiken op de Xbox en het apparaat waarvan u de games streamt. In de Xbox 360 zit een 100Mbit netwerkkaart dus ook de oudere routers/switches kunnen daar prima mee overweg. Een Gigabit router heeft geen meerwaarde.
Welke content kun je streamen
- XBLA games
- Xbox 1 games
- Xbox 360 games
Benodigdheden
- RGH of JTAG Xbox 360 met FSD 2.2 of nieuwer -voorkeur FSD 3-
- 100Mbit of Gigabit switch/router
- UTP bekabeld netwerk -voorkeur Cat5e of Cat6-
- PC/NAS of mediaplayer met ondersteuning voor samba share 3.6
Is de Xbox omgebouwd bij ConsoleHacks dan zijn de ConnectX plugins al aanwezig en geladen. Om dit te controleren ga je naar het Settings menu in FSD en kies je voor:
Settings [icon name=”icon-arrow-right”] System settings [icon name=”icon-arrow-right”] Plugins
Staat FSD 2.2 of FSD 3 op de Xbox maar zijn er geen plugins aanwezig, dan kun je ze handmatig in de plugin folder zetten of FSD vervangen door een complete versie. De laatste FSD3 kun je downloaden vanaf de RGH support pagina
De plugins kun je terug vinden in de FSD folder [icon name=”icon-arrow-right”] Plugins
Stap 1
Netwerk op de PC configureren
Als voorbeeld maak ik gebruik van Windows 7 maar dit werkt natuurlijk ook op Windows 8, Vista of een MAC.
- Klik op de start knop en kies: Netwerk [icon name=”icon-arrow-right”] Netwerk centrum
- Klik in het linker menu op “Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen”
- Zorg ervoor dat de instellingen hetzelfde zijn als in het voorbeeld hieronder, klik daarna op instellingen opslaan.
Zoals je hierboven kunt zien is “password protecting enabled” wat betekent dat het account wat je op Windows gebruikt een wachtwoord MOET hebben om content te kunnen delen met andere apparaten. Is er geen wachtwoord ingesteld dan werkt het niet icm de Xbox.
Wil je gebruik gaan maken van een NAS of Mediaplayer, dan is het verder niet nodig om een wachtwoord in te stellen.
Let op Als er een firewall geïnstalleerd is die niet van Windows zelf is dan kan dat conflicten veroorzaken, zorg er dus voor dat je alleen de firewall van Windows zelf gebruikt. Dat is ook meer dan genoeg om safe te zijn.
Stap 2
Gedeelde folder aanmaken
Waarschijnlijk heb je al een folder op de PC staan waar XBLA of 360 games in staan die je wilt gebruiken als “gedeelde” folder, maar voor het gemak gaan we uit van een nieuw aangemaakte folder.
- Maak een folder aan op een willekeurige partitie (C,D,E…) waarin je de content wilt plaatsen.
- Klik met de rechtermuis op de folder en selecteer “eigenschappen”.
- Klik op het tabblad “delen” en vervolgens weer op delen.
- In de window die dan verschijnt kies je het gebruikers account waarvan je wilt delen.
- Bevestig het door op delen onderaan de window te klikken.
Plaats de content in de gedeelde folder die je aangemaakt hebt. Elk spel moet in een aparte folder staan. Het maakt niet uit of dat GOD formaat is of dat ze uitgepakt zijn met Exiso. Onbewerkte ISO’s werken uiteraard niet.
Stap 3
ConnectX configureren
We gaan nu de gedeelde folder toewijzen aan de Xbox. Zet de Xbox aan en ga naar FSD.
- klik vervolgens op Settings [icon name=”icon-arrow-right”] System Settings [icon name=”icon-arrow-right”] Plugins
Instellingen Plugin velden
- Remote PC Name Hier vul je in hoofdletters de computer naam in waarvan je gaat streamen. (Kijk op de screenshot hieronder hoe je de computer naam kunt achterhalen)
- PC Share Name Vul hier de naam van de gedeelde folder in.
- User Name Vul hier de gebruikersnaam van het Windows account in, (gebruik wel een account waar geen spaties in zitten.)
- Password Hier komt het wachtwoord te staan voor dat account.
- Save settings en reboot de Xbox.
Stap 4
Testen van de verbinding
Na reboot van de Xbox zou alles goed ingesteld moeten staan en kun je beginnen met het testen. Ga naar FSD’s File manager en check of de folder ConX ertussen staat. Is dit nou niet het geval dan kan de Xbox geen verbinding maken met de PC en het ingestelde account/folder. Controleer alles nogmaals en reboot de PC als daar een nieuw account met wachtwoord op ingesteld is.
- Selecteer de ConX folder en de inhoud wordt zichtbaar.
- Test een 360 game door een game folder te openen en klik op de default.xex om de game te starten.
- Om de ConX folder toe te wijzen aan een menu ga je naar:
Content Settings [icon name=”icon-arrow-right”] Manage Gamepaths. (De aanwijzingen hiervoor staan in de FSD handleiding)
*Bron en resource ConsoleHacks