4shared

Veel gestelde vragen PS2Ps2

 

Op deze pagina vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen die gerelateerd zijn aan ombouw van de PS2. Heeft u een vraag die er niet tussen staat? Neem dan even contact op via de mail. Ook voor het maken van een afspraak kunt u gebruik maken van de contact pagina.

 

 

Wat vermeld ik bij het maken van een afspraak?

Vermeld u even het model nummer (SCPH xxxxx), deze vind u onderop of achterop de console.

Wat neem ik mee naar een afspraak?

Alleen de console is voldoende, kabels, voeding, controllers etc. zijn aanwezig.

Ik heb wat over laser fixes gelezen, worden deze toegepast?

Ja, Het slimline model (70004) heeft kinderziektes waarbij de laser kan doorbranden. Hierbij wordt dan ook standaard een laserfix toegepast om dat te reduceren. Datzelfde geldt voor het grote model (50004). Deze extra aanpassingen kosten niets extra.

Kan ik met deze chip games spelen uit andere regio's?

Ja, de modbo maakt de ps2 compleet regio vrij, wat betekent dat je dus NTSC games uit Japan en de USA kan spelen. Dit geldt dus ook voor back-ups van originele spellen die u bezit.

Heb ik een RGB kabel nodig voor de NTSC games?

Nee, de chip corrigeert het beeld, je kunt dus gewoon van de originele kabel gebruik maken.

Welke dvd's gebruik ik voor het maken van back-ups?

Ik raad altijd aan om goede merken DVD-R te kopen en op een lage snelheid te branden ( 2-4 speed). Enkele goede merken zijn: TDK, Verbatim, Sony etc. Gebruik je goedkope DVD-R (princo, kruidvat, mmore…) dan moet de laser meer werk verrichten om de data te kunnen lezen waardoor hij een kortere levensduur krijgt en je in het ergste geval met een defecte laser komt te zitten.

Waar koop ik DVD-R

U kunt de DVD-R bij Opus of BigDennis bestellen

Krijg ik korting als ik meerdere consoles meebreng?

U krijgt 10% korting wanneer er 3 of meer consoles aangebracht worden.

Wat is de maximale levensduur van een PS2?

Dit is ook afhankelijk van de klimaat omstandigheden (roken, stof) maar stel dat je er 2 uur per dag op speelt, goede merken en ongekraste dvd's gebruikt, dan kun je van 6 a 8 jaar uitgaan.

Is ombouwen schadelijk voor de ps2?

Een chip is niet schadelijk, deze verandert niets aan de belasting van een moederbord. Een modchip doet in feite niets anders dan het authoriseren van de games, hij neemt als het ware het encryptie gedeelte over van de originele bios. De lens is het enige onderdeel wat harder moet werken zodra er een gebrandde dvd gelezen moet worden.

 

 


error: Content is protected !!