4shared

Vragen WiiU Softmod

 

Op deze pagina vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen die gerelateerd zijn aan de softmod ombouw/Jailbreak van de WiiU. Heeft u een vraag die er niet tussen staat? Neem dan even contact op via de mail. Ook voor het maken van een afspraak kunt u gebruik maken van de contact pagina.

Algemene vragen

Waar vind ik de firmware versie van de WiiU?

  • Zet uw WiiU aan
  • Ga naar links naar “Instellingen”
  • Open “Systeeminstellingen” 
  • Rechts bovenin ziet u de versie staan bv. 5.5.1
Gaan mijn opgeslagen gegevens op het geheugen verloren tijdens het softmodden
Nee, er wordt alleen software toegevoegd.  Je hoeft dus ook geen backup te maken van de harde schijf voor je hem laat ombouwen. Er gaan ook geen originele functies van de WiiU verloren.
Wat voor formaat heeft een WiiU spel dat ik download van Torrents of nieuwsgroepen?
Tegenwoordig kom je vrijwel alleen “Loadiine ready” games tegen die je direkt op de SD kaart kunt kopieren en klaar zijn voor gebruik. Deze games kun je herkennen aan de folder structuur met de altijd gebruikte mappen: code – content – meta. Het andere formaat “WiiU WUD” wat een oude manier van game rippen was kun je ook gebruiken maar dan zal je hem moeten converteren met Uwizard voor gebruik met Loadiine. Een handleiding hiervoor wordt meegeleverd.
Wat voor formaat heeft een Wii spel dat ik download van Torrents of nieuwsgroepen?
Dat is meestal een ISO of WBFS image. Indien het een WBFS image is kun je hem direkt kopieren naar een externe harde schijf/USB stick die eveneens WBFS geformatteerd moet zijn. De WiiU herkent geen NTFS bestandssysteem. Voor het kopieren of WBFS formatteren van een harde schijf kun je de WBFS manager gebruiken (bij ombouw inbegrepen). Voor een ISO image gebruik je eveneens de WBFS manager om hem te converteren naar WBFS.
Wat voor een externe harde schijf heb ik nodig voor de Wii backups?
De voorkeur gaat uit naar een HDD met een eigen voeding (adapter) en maximaal 2TB. De WiiU usb poorten geven niet genoeg spanning af voor het gebruik van de meeste adapter loze 2.5 inch HDD’s die hun voeding via de aangesloten usb poort krijgen. Wil je wel zo’n HDD gebruiken dan heb je een “Y “kabel erbij nodig die via een 2de USB poort extra spanning levert. Zie foto
Hoe zet ik de Wii backups op een externe HDD/USB stick?
Dit kan eenvoudig met de WBFS manager Download WBFS. Na ombouw wordt er een handleiding meegegeven.
Kunnen systeemupdates van de WiiU nog uitgevoerd worden na de softmod?
Nee, je kunt de WiiU niet updaten bij een systeemupdate omdat het vrijwel altijd ten nadele is van de softmod aanpassing. Die zouden overschreven kunnen worden waardoor de WiiU weer origineel is of waarbij de softmod niet meer volledig functioneert. Hou hier absoluut rekening mee en check eerst onze website voor meldingen hierover.
Hoe kan ik systeemupdates blokkeren?
We doen een aanpassing in de internet verbinding waardoor de update server van Nintendo geblokkeerd wordt en er geen updates meer binnen rollen. Je kunt echter nog wel steeds gebruik maken van de E-Shop en andere online services (zolang de firmware versie op de WiiU gelijk is aan de vereiste online versie)
Kan ik online spelen met WiiU backups?
Nee, dat is momenteel niet mogelijk. Je kunt echter wel met originele games online zolang de vereiste firmware op de WiiU staat

error: Content is protected !!