4shared

Dvd Drives Phat model Xbox 360

Het merk en type DVD-Drive dat in uw Xbox 360 zit is te achterhalen door de DVD Lade te openen en te vergelijken met de onderstaande afbeeldingen. In het oude “phat” model zijn er vier merken DVD-Drives, de Lite-On heeft hetzelfde uiterlijk als de Benq, het verschil is alleen te zien als u de faceplate eraf haalt (zie middelste foto).

 

 

Rode draad  = Samsung

Witte draad = Benq

Gele draad  = Lite-On

 

 

 

Op de achterkant van uw Xbox 360 vindt u de MFR datum 

 

Dvd Drives Model Xbox 360 Slim

De nieuwe Xbox 360 slim, ook wel Xbox 360 S genoemd, heeft een nieuwe DVD Drive. Deze nieuwe DVD-drive is van Philips LiteOn en de meest recente hebben een Hitachi drive. U kunt aan de hand van onderstaande foto zien welk merk slim DVD Drive u in de Xbox 360 heeft zitten. De Hitachi DVD-Drive heeft namelijk een hoekje in de DVD tray zitten.  

  • Xbox Slim geproduceerd t/m augustus 2011 heeft een LiteOn DG 16D4S.
  • Xbox Slim geproduceerd vanaf augustus 2011 heeft een LiteOn DG 16D5S of Hitachi DLN10N.

 

 

De LiteOn heeft momenteel vele verschillende firmware versies. Elke Phat & Slim LiteOn is Write Protected (9504 ook na updaten naar nieuwer dashboard) Na dashboard update 2.0.13599.0 is deze drive gelocked en kan hij pas opnieuw geflashed worden na unlocken, dit zit inbegrepen bij de drive flash ombouw. Voor de Xkey ombouw is momenteel iedere Xbox geschikt m.u.v Xboxen die een MFR date hebben van augustus 2014 of nieuwer. Deze hebben het zogenaamde Winchester moederbord welke nog niet uitgelezen kan worden.


error: Content is protected !!