4shared

iXtreme firmware (niet meer mogelijk)

Xbox game discDit is de eerste en oudste manier die het mogelijk maakt om backup games op DVD+R DL af te spelen. De hack bestaat uit een custom firmware (CFW) die ter vervanging dient voor de originele DVD drive software. Deze is gebaseerd op de originele firmware en heeft zo min mogelijk veranderingen meegekregen met als doel om hem zo “schoon” mogelijk te houden. Op die manier proberen de makers ” Team C4eva” risico's op een ban voor Xbox Live te verkleinen. Er worden verder geen aanpassingen aan het moederbord gedaan zoals bij RGH en je ziet dus ook geen verschil met een originele Xbox behalve dat er naast originele games ook backups gedraaid kunnen worden. 

De CFW heet iXtreme LT+ voor de phat en LTU voor de nieuwere Xbox Slim drives. De laatste versies zijn zo aangepast dat het bij online gamen moeilijk te detecteren is voor Micorsoft of je nu met een origineel spel speelt of met een backup game. Voorwaarde is wel dat de gebrande disc voldoet aan de veiligheidsnormen in de zin van topology data, controle d.m.v. abgx, correct branden met Verbatim dvd's en erg belangrijk: games NIET voor release datum spelen! Door nieuwe detectie methodes in dashboard updates is het updaten van de iXtreme firmware dan vaak erg belangrijk (De nieuwste firmware hebben verkleint namelijk de kans op een Xbox Live ban).

Welke DVD drives zijn geschikt

Bij het Phat model Xbox is iedere drive geschikt. Voor de nieuwere Slim modellen met een Hitachi 0500 of LiteOn DG-16D5S is meer nodig aangezien deze goed beveiligd zijn tegen het uitlezen en schrijven van de firmware. Deze drives komen voor in de Xbox Slim met een mfr date vanaf augustus 2011.  Om deze werkend te krijgen met iXtreme LTU wordt een vervangende pcb gebruikt en deels RGH ombouw om de dvd key te verkrijgen, meer daarover kunt u verderop de pagina lezen. Klik op de button onder de foto om te controleren welk merk en type dvd drive in de Xbox zit.

 

                cooltext1431616675                               cooltext1431612392                          cooltext1431615431

Mxic of Winbond chipset


mxic1De kosten voor de Slim Lite-On 16D4S drives verschillen per chipset (MXIC of Winbond Chipset). We zullen de dvd drive eerst moeten uitlezen om te achterhalen welke chipset er in gebruikt is. De MXIC kan met een aanpassing uitgelezen en geflashed worden, de Winbond chipset daarentegen is beveiligd tegen schrijven en kan niet geflashed worden. 

De nieuwste Lite-On 16D5S en Hitachi DLN10N zijn vergelijkbare drives met dezelfde restrictie met als verschil dat deze ook niet uitgelezen kunnen worden. Om de dvd key toch te bemachtigen moet hier deels RGH toegepast worden, vandaar ook het prijsverschil met de 16D4S. Is de key verkregen, dan kan die gebruikt worden in een vervangende unlocked PCB gemaakt door Team Xecuter.

 

Voor en nadelen van iXtreme

   Uw originele spellen kopiëren en uw origineel veilig bewaren.
  Afspelen van Xbox 360 backups en origineel.
  Fabrieksgarantie blijft behouden.
  Geen gebruik van modchips
  Xbox Live is mogelijk.
  Xbox live is niet gegarandeerd safe (live ban).
  Voor de nieuwere (XGD3) games is een speciale LiteOn Ihas burner nodig.
  De flash moet mogelijk herhaald worden i.v.m Xbox 360 dash & game security updates.
  Voor het beste resultaat moeten games op dure Verbatim DVD + R DL gebrand worden.

 

 

 

cooltext1426818527                                 cooltext1426829678

Werkwijze

  • Via de contactpagina kunt u een afspraak maken. Vermeld dan even welk model Xbox u heeft.
  • U levert uw Xbox (kaal zonder toebehoren) bij ons af en deze kan na X minuten weer opgehaald worden.
  • Na overleg kunt u de Xbox ook opsturen en wordt hij na ombouw binnen 24 uur retour gestuurd.
  • De Xbox wordt samen met u zowel voor als na de ombouw getest.
  • U kunt genieten van uw omgebouwde Xbox!
Garantie
Mocht er tijdens het inbouwen wat mis gaan en is de fout niet direkt te herstellen, dan krijgt u een vervangende console mee naar huis totdat uw eigen console weer gerepareerd is. Mocht het defekt niet te verhelpen zijn dan zorgen wij ervoor dat u een gelijkwaardige Xbox terugkrijgt. 

Heeft u na de ombouw binnen of buiten de garantie termijn van 1 jaar problemen met uw Xbox dan kunt u contact met ons opnemen en zullen we hem voor u nakijken. Verder uiteraard 1 jaar garantie op de geplaatste chip.

 


error: Content is protected !!