4shared

Xbox_Livena ombouw…  

In de meeste gevallen is online gamen na ombouw mogelijk zonder dat je al te veel risico loopt om geblokkeerd te worden. Van de drie ombouw methodes zijn de Xk3y of een RGH met dual nand het meest veilig, en kun je met beide originele games spelen op Xbox Live. De Xk3y heeft in de tijd ook wel bewezen dat online met backups ook gewoon mogelijk is, er zijn dan natuurlijk wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Op deze pagina staan de belangrijkste punten voor het online gamen met een omgebouwde Xbox.

 

DVD Drive Flash Er kan met een origineel of backup game online gespeeld worden, echter moet de backup en Xbox dvd drive software dan wel aan verschillende criteria voldoen:

  1. Speel games niet voor de officiële release datum.
  2. Gebruik kwaliteits media zoals Verbatim dvd's. en brand die op maximaal 4 speed.
  3. Verifiër na downloaden de backup met ABGX alvorens hem te branden.
  4. Zorg dat de laatste iXtreme firmware op de Xbox dvd drive staat.
  5. Nieuwere XGD3 type games moeten met een speciale brander en burner max software gebrand worden zodat de topology data correct meegebrand wordt. Niet volledig branden (truncate) geeft installatie problemen of read errors op de Xbox.

 

Xk3y Drive Emulator Een originele game kan veilig in “pass through mode” gespeeld worden op Xbox Live, via emulatie mode speel je de backup. Voorwaarden:

  1. De dvd drive software moet bij voorkeur origineel zijn of indien geflashed up-to-date met de laatste iXtreme.
  2. De Xk3y moet up-to-date zijn met de laatste firmware.
  3. Verifiër de backup na downloaden met ABGX alvorens er mee op Xbox Live te gaan.
  4. Backups via een externe HDD spelen kunnen in de toekomst riskanter worden.
  5. Speel games niet voor de officiële release datum.

 

RGH (JTAG) Om gebruik te maken van Live is een dual NAND toevoeging als de DemoN nodig. Je kunt dan eenvoudig schakelen tussen het onboard en het extra bij geplaatste systeemgeheugen (DemoN) en krijg je dan in feite 2 Xboxen in één.

Zo kan er in originele mode veilig op Live gespeeld worden en wordt de Xbox ook als origineel gezien. Echter is het alleen mogelijk met originele games tenzij de Xbox dvd drive ook geflashed zou zijn met iXtreme en dan gelden dezelfde regels als voor een drive flash ombouw wanneer je met gebrande backups speelt.

Systemlink: Zonder een dual nand kun je met RGH gebruik maken van de system link functie; XLink Kai waar sommigen misschien al wel bekend mee zijn. Dit werd ook al gebruikt voor de Playstation 2 en de eerste Xbox. Tegenwoordig heeft het team van Feestyle dash een eigen variant genaamd LinK waarbij het mogelijk is zonder tussenkomst van een thuisnetwerk via een PC online te gamen met andere RGH en JTAG gebruikers.

Spellen die een system link optie hebben zijn geschikt voor online play met RGH/JTAG, voor een lijst van die spellen kun je hier kijken.

 

Is Xbox Live niet van belang en hecht u meer waarde aan het gemak om games vanaf een HDD te spelen?

Dan heeft u een RGH of Xkey ombouw nodig en de persoonlijke voorkeur gaat dan uit naar RGH vanwege de vele mogelijkheden en de voordeligere prijs. Gebruiksvriendelijkheid en de mooie interface van de coverflow zijn ook zeker de moeite waard om mee te nemen in de keus die je maakt.


error: Content is protected !!