4shared

Xbox One

Xbox One ombouw

De Xbox One is de nieuwste generatie spelcomputer die in de US gelanceerd is op 22-12-2013. Op dit moment (november 2015) zijn er nog geen ombouw/jailbreak methodes gevonden voor deze console.

In Nederland is hij op dit moment ook volop verkrijgbaar en heb je een ruime keus in kleur en samenstelling. De verplichte Kinect bundel van 500 euro is inmiddels ook optioneel geworden waardoor je hem nu voor 100 euro minder kunt aanschaffen, daarmee staat hij qua prijs op gelijke voet als de PlayStation 4. De aantallen die verkocht worden vallen enigszins tegen vergelijkbaar met de PS4 wat waarschijnlijk te maken heeft met de vormgeving en de minder krachtigere hardware. Daarentegen heeft de Xbox One controller voor velen wel weer de voorkeur.  

Elke lancering van een nieuw systeem gaat natuurlijk gepaard met kinderziektes en falende hardware maar het meeste wordt uiteindelijk verholpen door de systeemupdates. Op dit moment zijn er gevallen bekend van slecht werkende Blu-Ray drives, power issues en de voice command die niet goed functioneert. Terwijl Microsoft hard aan oplossingen werkt, is er tegelijkertijd een select groepje fanatieke programmeurs als Team Xecuter en C4Eva op zoek naar een exploit of glitch in de software en hardware. ConsoleHacks houdt alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zodra er meer bekend wordt komt het op de site te staan. Voor nu houden we ons nog even zoet met de populaire reeds ombouwbare Xbox 360 

 

NAND dump

De game-industrie kent een lange geschiedenis van programmeurs die hun best doen blokkades op consoles te omzeilen. Meestal is er binnen een aantal weken na de release van een nieuwe console al bericht van een succesvolle doorbraak. Bij de Xbox One console zijn o.a. Team Xecuter en Konsolen-Junkies er in geslaagd om een NAND dump te maken via min of meer dezelfde manier als van de Xbox 360.

De 4.9Gb  NAND data van deze dump is echter encrypted (niet leesbaar – nog niet bruikbaar) en niet te vergelijken met de Xbox 360 NAND. Mede doordat de nieuwe Xbox One net als de allereerste Xbox een  X86 architectuur heeft zal hij in theorie minder moeilijk te hacken zijn. Met andere woorden een eerste stap naar homebrew en afspelen van backups op een omgebouwde Xbox One consoles is gezet, goed nieuws voor de Nederlandse consument dus!

Dit bericht is echter nog geen zekerheid dat er op korte termijn een volledig open syteem zal zijn maar het is echter een grote en vlugge doorbraak voordat de nieuwe generatie Mircosoft consoles uberhaupt al uit is in Nederland. Wanneer de nieuwe Xbox One in Nederland gelanceerd zal worden is vooralsnog niet duidelijk, gespeculeerd wordt over April 2014 maar nog later is niet ondenkbaar. Het is nog even wachten op een officiële releasedatum van Microsoft. In de tussentijd kunt u alvast een Xbox One kopen door hem te reserveren.

Xbox One game dumped

C4eva, het team achter de iXtreme firmware voor de Xbox 360 heeft aangekondigd dat de game Call of Duty Ghosts succesvol geript is vanaf een Blu-ray disc. Hij kon niet bevestigen of het een full dump was en ook echt alle data bevatte zoals op de originele disc. Er werd ook niet verteld of het met een standaard Blu-ray speler gedaan was of dat hij de firmware van de drive eerst heeft moeten aanpassen.

Tijdens het begin stadium van de Xbox 360 kon er door een firmware aanpassing in een standaard dvd-rom speler ook al een dump gemaakt worden van een Xbox 360 spel. Later bleek dat die niet gebruikt kon worden maar destijds wel heel geschikt was om de structuur te doorgronden. Dit zal waarschijnlijk ook gelden voor de Xbox One dump. 

Inmiddels heeft Swizzy, bekend van zowel de Xbox als PS3 scene, een korte handleiding getoond hoe hij een game ript vanaf disc met  een Pioneer BD-RW BDR-208D Blu-ray speler en 1.10-ID61 originele firmware. Hij kan niet bevestigen of de ISO ook de beveiligings sectoren bevat, het resultaat is hetzelfde als wat C4eva liet zien.

Zodra er meer ombouw nieuws is voor de Xbox One kun je dat hier lezen. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief en wordt automatisch op de hoogte gesteld.

Xbox One Review

 

Specificaties

De Xbox One heeft 8 GB DDR3-RAM en beschikt over een harde schijf van 500 GB. De processor is een AMD-processor met 8 kernen en beschikt over een blu-rayspeler.

 

Besturingssysteem

De Xbox One werkt met drie besturingssystemen. Het eerste systeem is het standaardbesturingssysteem van de Xbox. Het tweede is gebaseerd op Windows NT, waar het waarschijnlijk gaat om dezelfde kernel die aanwezig is in Windows 8.1, versie 6.3. Het derde besturingssysteem zit tussen de eerste twee in en zorgt voor een vloeiende samenwerking. Doordat de Windowskernel aanwezig is, is er een relatief grote kans dat het voor ontwikkelaars ook makkelijker wordt om games te porten tussen Xbox One, Windows 8 en Windows Phone 8.
Het ontwerp van het hoofdscherm is vrijwel hetzelfde als dat van de Xbox 360 en is gebaseerd op de Modern UI-interface van Microsoft.

Integratie met settopboxen

Microsoft introduceert met de Xbox One ook functionaliteit voor integratie met settopboxen. Dit zal gebeuren door middel van het doorvoeren van HDMI-signalen (HDMI pass-through). De Xbox One zal hiervoor beschikken over zowel een HDMI-ingang als -uitgang. Door de Xbox One tussen de televisie en de settopbox aan te sluiten kan men de gebruikersomgeving aanroepen als overlay op het tv-scherm.

 

Kinect en stemherkenning

De Xbox One beschikt over een stemherkenning waarmee gebruikers functies kunnen uitvoeren zoals het aanzetten van de console of van een televisiekanaal wisselen.
Daarnaast wordt een nieuwe versie van Kinect, genaamd Kinect 2.0, verscheept samen met de console. Deze kan, naast het feit dat deze ook in spellen gebruikt kan worden, ook dienen als navigatiemiddel binnen het besturingssysteem.
Microsoft heeft aangegeven dat de Kinect 2.0 te allen tijde aangesloten moet zijn, om gebruik te kunnen maken van de console aangezien het een essentieel onderdeel is van de Xbox One.
In tegenstelling tot de Xbox 360, zit de functionaliteit van de Kinect 2.0 in de Xbox One zelf.

 

Xbox Live

Xbox Live voor Xbox One zal draaien op meer dan 300.000 servers. Dit is een aanzienlijke verhoging van de circa 15.000 servers die gebruikt worden voor de Xbox 360-gebruikers. Hierdoor kunnen muziek, films, games en spelgegevens worden opgeslagen in de cloud. Ook kunnen er beelden uit het spel opgenomen, bewerkt en gedeeld worden. Verder kunnen gebruikers van de Xbox One maximaal 1000 vrienden toevoegen aan hun vriendenlijst. Dit is maximaal 100 voor Xbox 360-gebruikers.

 

Profielen

Xbox-profielen zijn overgezet naar de nieuwe Xbox One, met alle behaalde gamerscore, identiteit en de gamertag. Het is ook mogelijk om met een camera een profielfoto in te stellen, maar de avatars zijn nog steeds beschikbaar.

 

Achterwaartse compatibiliteit

De Xbox One is niet achterwaarts compatibel met Xbox 360-spellen. Dit komt omdat de One een andere architectuur heeft dan de Xbox 360.

 

Tweedehands spellen

Er was veel onzekerheid over de werking van tweedehandsspellen op de Xbox One na onthullingen van informatie tijdens hun persconferentie en de E3. Meerdere berichten van verschillende Microsoft-werknemers spraken elkaar tegen. Er werd onder andere beweerd dat spelers die een Xbox One-spel tweedehands kochten of leenden van iemand, opnieuw het volledige bedrag voor het spel moesten betalen om het te activeren en te kunnen spelen. Dit werd door Microsofts corporate vicepresident Phil Harrison bevestigd aan Kotaku. Andere werknemers van Microsoft spraken dit bericht echter tegen.
Microsoft verspreidde een officieel bericht, waarin ze zeiden dat ze de berichtgeving onnauwkeurig en incompleet vonden en later meer informatie omtrent tweedehandsspellen zouden vrijgeven. Microsoft heeft op 19 juni een update gemaakt in het beleid van de Xbox One waarin zij onder andere de geplande restricties aangaande tweedehandsspellen lieten vallen, zodat vrije verhandeling van spellen mogelijk is, identiek met het beleid van de Xbox 360.


error: Content is protected !!