4shared

Xk3y Handleiding

HandleidingBij thuiskomst en na aansluiten van de harde schijf met de games kun je direkt van start met de XKeY omgebouwde Xbox. Vaak komen dan ook de eerste vragen bij je naar boven over de werking van bepaalde zaken. Vrijwel alles wordt danwel besproken in de bijgeleverde handleiding maar om je alvast wat inzage te geven en sneller aan een antwoord te kunnen helpen, volgen hieronder een aantal veel voorkomende vragen.

Download hier de complete handleiding in PDF formaat.

 

Games plaatsen & opstarten van een ISO

Allereerst maak je een folder aan op de HDD met de naam “games”, hierin plaats je de iso's. Om een game te kunnen spelen zul je die eerst moeten selecteren. Dit kan via de xk3y remote of door gebruik te maken van de iso menu functie van de xk3y. Iso menu is standaard geactiveerd na de ombouw indien je er geen remote bij besteld en werkt als volgt;

 • Zet de Xbox aan met de power/controller guide knop.
 • Druk op eject en close via de controller.
 • Op het disc kanaal van de Xbox krijg je de melding “mixed media disc” te zien
 • Als je die niet ziet, druk dan nogmaals op eject en close via de controller.
 • Vervolgens selecteer je via het Xbox menu Apps | My Apps | Music Player of Picture Viewer | Current Disc
 • Je ziet nu alle aanwezige iso’s die op de USB HDD staan.
 • Kies nu de gewenste iso en keer terug naar het home scherm (druk Y)
 • Druk vervolgens op eject en close via de controller en de game start op.

 

Multi-disc games

Games die uit meerdere DVD’s bestaan vragen je soms in het midden van een game een andere schijf in te voeren. In zo’n geval kun je een andere iso selecteren door 2x snel achter elkaar op de eject button van de Xbox 360 te drukken. Op de xk3y remote komt dan het lijstje met alle iso’s beschikbaar en kan je de gevraagde DVD selecteren.

Games verifiëren met ABGX360 

Games die je download zijn niet altijd correct geript en kunnen belangrijke data missen waardoor ze mogelijk niet werken of erger nog een risico vormen voor Xbox Live. Daarom is het verstandig de games eerst te verifiëren door met een controle programma te controleren alvorens ze op de USB HDD te zetten en ze op te starten met de xk3y.

Spellen kunnen gecontroleerd worden met abgx360, dit programma is oorspronkelijk ontwikkeld om iso’s te controleren voor je ze brandt maar kan ook prima gebruikt worden om iso’s te controleren voor je ze op de xk3y USB HDD zet. 

Als je veel online speelt is het ontzettend belangrijk dat elke game eerst met abgx360 gecontroleerd wordt!                 Je verkleint daarmee de kans op een Live ban.

Na controle met abgx360 kun je hem kopiëren naar de games map van de USB HDD. Alleen het iso bestand (het bestand van 7 à 8 GB) hoeft naar de USB HDD gekopieerd te worden. Het .dvd bestand van een paar bytes kan verwijderd worden. Dit bestand bevat de layer informatie wanneer je hem zou branden op een DVD+R DL. Tevens is het verstandig om de iso te hernoemen naar de naam van het spel zodat je de game makkelijk kunt herkennen als je hem op wilt starten.

Xbox 360 System update 

Als er bij nieuwere games gevraagd wordt een systeem update uit te voeren dan is het belangrijk dat je deze altijd uitvoert in pass-through modus. Download eerst via de Xbox support site van Microsoft het nieuwste dashboard en plaats deze op een usb stick en start het updaten via de Xbox. Ook kun je in dat geval het beste even kijken op de nieuwspagina om te checken of er mogelijk problemen op kunnen treden met die systeem update (het kan immers nodig zijn eerst de Xk3y te updaten voordat het nieuwe dashboard ondersteund wordt). 

Pass-through modus

Als je de DVD drive van de Xbox 360 wilt gebruiken voor originele games of films, start dan de Xk3y op in pass-through modus. Dit doe je door de Xbox 360 aan te zetten d.m.v. de eject knop (het knopje naast de DVD lade). Je kunt de DVD drive dan als normaal gebruiken en de werking van de Xk3y wordt op dat moment uitgeschakeld en kan niet gebruikt worden totdat je de Xbox 360 weer op normale wijze opstart. Op de Xkey remote verschijnt dan ook de melding pass-through.

Xk3y updaten

Het updaten van de xk3y is kinderlijk eenvoudig. Een firmware update is altijd een rar/zip bestand met daarin 3 bestanden:

Xkey firmware update

 1. rootfs
 2. uImage
 3. xkey.cfg

 

Deze 3 bestanden zet je in de root van de USB HDD die je gebruikt voor je Xk3y, de update bestanden komen dus naast de “games” map te staan waar alle iso’s in zitten. Zie de afbeelding hierboven voor een voorbeeld. Of plaats ze op een lege usb stick.

Koppel de HDD/USB stick af en gebruik daarbij de “hardware veilig verwijderen” functie van Windows, anders zouden de update bestanden corrupt kunnen raken en dat kan voor veel problemen zorgen.

Voor een overzicht en downloads van alle beschikbare firmwares voor de Xk3y kun je op de support site van de Xkey kijken. Let op: gebruik niet de 3K3Y firmwares voor de XK3Y, hij raakt daardoor defect en herstellen is vaak lastig en valt ook niet onder garantie.

Xk3y FW downloads

Sluit de usb stick of HDD aan op de Xk3y en het update proces is te volgen via het display en duurt ongeveer 1 á 2 minuten, vervolgens zet u de Xbox uit en verwijdert de usb stick of de update bestanden van de HDD. Laat u deze bestanden op de HDD staan dan duurt het langer alvorens de Xkey gebruikt kan worden. Hij controleert bij opstarten van de Xbox altijd of de aanwezige firmware update misschien nieuwer is dan de huidige. 

Xk3y.cfg: het xk3y configuratiebestand

Het Xkey.cfg bestandje bevat instellingen waarmee de Xk3y geconfigureerd wordt. Deze mag in de root op de USB HDD staan of  gebruik je eenmalig tijdens het updaten van de Xkey, de instellingen worden dan automatisch opgeslagen. Je kunt dit bestand eenvoudig met notepad (kladblok) openenen en de instellingen bekijken/wijzigen.

Xk3y.cfg
Als je er geen remote bij hebt gekocht en dus via het on-screen iso menu games selecteert dan moet dat ook in het CFG bestand goed zijn aangegeven:

 • Xk3Y zonder remote: MENUISO = Y
 • Xk3y met remote: MENUISO = N

Zie je geen Mixed media disc staan, controleer dan deze instellingen. Sla gewijzigde instellingen wel op na het wijzigen ; )

 

Xkey CFG

Heb je de Xk3y net geupdate en ben je in het bezit van een Slim Xbox 360 dan komt het weleens voor dat je een E64 error of de “Play DVD” melding krijgt bij het opstarten van een game, verander dan het volgende in het xk3y.cfg met notepad.

ALTSLIMFW=0 –> verander de 0 naar 7 of 8. Lost dit niets op, probeer dan 1 t/m 6


error: Content is protected !!